Körsbär med karamelliserade äppelblommor och chokladrullar - Chocoreo Team
Körsbär med karamelliserade äppelblommor och chokladrullar - Med choklad
Karamelliserade blommor är faktiskt väldigt enkelt om man vet hur man ska göra. Det ser väldigt proffsigt ut och passar bra ihop med choklad. Här har vi marinerade körsbär och chokladrullar som skapar en väldigt enklel, fräsch, lättsam och modern dessert med sting från 20-tals jazz och en fräsch men samtidigt en mysigt disig känsla. Den tar lite tid att göra så förbered dig väl. Eftersom att förra bilden inte syntes när den var inkopierad så finns inspirationsmatrialet i bildgalleriet!
4 port.
Körsbär
4 st ekologiska körsbär
2 dl sockerlag (på socker, vatten och punsch el liknande)
Äppelblommor
4 st fräscha, väl sköljda äppelblommor. Inga stjälkar får vara kvar.
2 dl strösocker
1 dl sockerlag
Chokladrullar
200g mörk 70%-ig choklad
1 msk strösocker
1 msk körsbärssaft (alt. hallonlemonad!)
Så här gör du!
Lägg körsbären i sockerlagen när sockerlagen är rumstempererad så de inte skollas. Ställ i kylen.
För att få vackra sockerblommor penslar du dem sakta med sockerlagen och se till att varje blad får sockelag. Häll strösocker över dem och låt blommorna stå i frysen ca 2 tim. Se till att de inte fryser (alltså så mycket att de kristalliseras av is).
Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda smeten med socker och saft och rör. Den får inte skära sig. Forma smeten till en stor kub men som sviktar lite nedåt överst. Alltså en liten svacka inåt. Jämna ut med en kniv. Ställ i frysen i ca 3-4 tim tills den har stelnat men den får inte ha frysit. Hyvla med en osthyvel till stora cylindrar. Lägg upp på en tallrik tillsammans med körsbären och äppelblommorna. Servera gärna med en hallonspegel eller lite björnbär och havtornssorbet. Det ska vara ganska fruktigt!